Αρχείο μηνός Μάιος 2022

Πρώτη θέση στο τουρνουά καλαθοσφαίρισης στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Την Πέμπτη 19/5 τηρώντας όλα τα μέτρα , λόγω της πανδημίας, έγινε η απονομή επαίνων από τον διευθυντή του σχολείου μας Ελευθέριου Χαιριστανίδη , στα παιδιά της ομάδας καλαθοσφαίρισης  για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά καλαθοσφαίρισης στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού. Ο Διευθυντής και ο σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει θερμά την ομάδα καλαθοσφαίρισης του σχολείου μας.

ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Την Πέμπτη 19 Μαΐου , ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων, το σχολείο μας , όπως κάθε χρόνο μέσα από μια όμορφη εκδήλωση , τίμησε την μέρα αυτή. Τηρώντας όλα τα μέτρα , λόγω της πανδημίας,  τα παιδιά των 3 τμημάτων της έκτης τάξης , απήγγειλαν ποιήματα, διάβασαν πεζά κείμενα αφιερωμένα στην μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, τραγούδησαν σχετικά με την ημέρα αυτή. Η. κ. Ελπίδα Μαραντίδου μέσα από σχετική ομιλία, τόνισε τη σημασία  να μείνει ζωντανή η μνήμη όλων των Ελλήνων του Πόντου, ο ηρωισμός τους και ο αγώνας τους. Ο διευθυντής, και ο Σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί ιδιαίτερα τις μαθήτριες της έκτης τάξης Παπαδοπούλου Ελένη και Γεωργιάδου Εμμανουέλλα , οι οποίες συνόδευσαν με την ποντιακή λύρα , τα τραγούδια που ακούστηκαν από τους μαθητές.

Επίσκεψη της τροχαίας Βέροιας

Την Παρασκευή 20 Μαΐου επισκέφτηκαν το σχολείο μας μετά από πρόσκληση του διευθυντή, οι αξιωματικοί του τμήματος Τροχαίας της Βέροιας, κ.κ. Καϊλόγλου Χαράλαμπος και Αντωνίου Γεώργιος. Τηρώντας όλα τα μέτρα , λόγω της πανδημίας οι αξιωματικοί παρουσίασαν το πρόγραμμα « Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη και εκτός πόλης.» Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες με τα παιδιά της Γ και Δ τάξης που είχαν σχέση με τη χρήση ποδηλάτου μέσα στην πόλη. Δραστηριότητες  με γυαλιά προσομοίωσης μέθης και κούρασης. Συμπλήρωση παζλ σχετικού με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Τονίστηκε από όλους , καλεσμένους και διευθυντή του σχολείου , η σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής. Τα παιδιά πρόθυμα συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες και αποκόμισαν πολλά και ωφέλιμα συμπεράσματα για την ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή. Ο Διευθυντής και ο σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας  ευχαριστούν θερμά  τους αξιωματικούς του τμήματος Τροχαίας Βέροιας.

Συνέχεια ανάγνωσης Επίσκεψη της τροχαίας Βέροιας

Ψηφίστε το έργο του σχολείου μας, με στοιχεία τοπικού χαρακτήρα!

Τα παιδιά του 5ου ΔΣ Βέροιας κατασκεύασαν μία μολυβοθήκη με το έμβλημα της πόλης μας και συμμετέχουν στον διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS, για την ανάδειξη δράσεων.

Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια τους με ένα απλό κλικ εδώ. 

https://bravo-schools.inactionforabetterworld.com/voting-by-school/5o-dhmotiko-sxoleio-beroias.1565.html

Καθώς το 40% της αξιολόγησης των δράσεων προέρχεται από την ψηφοφορία του ανοιχτού κοινού μπορείτε δηλώνοντας απλά ένα mail να συμμετέχετε στην ψηφοφορία (μία φορά ανα υπολογιστή).

Αρχικά οι μαθητές δημιούργησαν το σχέδιο σε λογισμικό 3D σχεδίασης και έπειτα ζήτησαν από τον 3D εκτυπωτή να το τυπώσει. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και βεβαίως πρακτικό!!!

Ο διαγωνισμός Bravo Schools υλοποιείται από το QualityNet Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίαςin action for a better world, στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών & δράσεων που αφορούν στην προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη!

 Η ψηφοφορία διαρκεί από 16 έως 31 Μαΐου 2022

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2022-23

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, καλημέρα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Σας ενημερώνουμε ότι η εγγραφή των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου μας πραγματοποιείται την τρέχουσα περίοδο και συγκεκριμένα, από τις 4 έως τις 13 Μαΐου 2022.

Ο μαθητής μπορεί να διακόψει τη φοίτηση οποιαδήποτε στιγμή, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από τους γονείς/κηδεμόνες του ή λόγω μη προσέλευσης (συμπλήρωση 15 συνεχόμενων απουσιών).

Αιτήσεις εγγραφής μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, μπορούν να υποβληθούν και στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς 2022-2023, τον Σεπτέμβριο, ύστερα από σχετική έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους.

Επισήμανση: Η εγγραφή των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι ετήσια. Συνεπώς απαιτείται υποβολή νέας αίτησης για τους μαθητές/τριες που ήδη φοιτούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Προϋποθέσεις εγγραφής:

Για το σχολικό έτος 2022-23 θα γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για εγγραφή και φοίτηση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Υποβολή αιτήσεων

Όσοι Γονείς και Κηδεμόνες, επιθυμούν να παρακολουθήσει το παιδί τους το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμπληρώνουν και υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.

Στους μαθητές/τριες που ήδη φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα δοθεί αίτηση για συμπλήρωση. Οι Γονείς/Κηδεμόνες που το παιδί τους δεν φοιτά στο Ολοήμερο πρόγραμμα και ενδιαφέρονται για την εγγραφή τους μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν, τη σχετική αίτηση που σας αποστέλλουμε. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που κατά τη διάρκεια των εγγραφών για την Α΄ τάξη, συμπεριέλαβαν στην αίτηση εγγραφής για το Ολοήμερο Πρόγραμμα, τα παιδιά τους, μαθητές/τριες μεγαλύτερων τάξεων, δεν χρειάζεται να υποβάλουν ξανά αίτηση.

Ωράριο λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος:

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από τη λήξη των μαθημάτων (13.15) έως τις 16.00 (εφόσον το σχολείο έχει στελεχωθεί πλήρως και υπάρχουν οι διαθέσιμες ώρες), με δυνατή ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης και στις 15.00.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα λειτουργίας Τμήματος Πρωινής Ζώνης (7.00 – 8.00 π.μ.), εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 10 εγγεγραμμένοι μαθητές.