Αρχείο κατηγορίας covid19

Νέα ενημέρωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-21

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σύμφωνα με τη νεότερη εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ, η οποία εστάλη στο σχολείο την Παρασκευή 11/9/2020, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 08:15 και θα παραμείνουν σε αυτό έως το τέλος του αγιασμού, ο οποίος όπως ήδη έχετε ενημερωθεί θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 με την παρουσία των μαθητών της Α΄ τάξης και των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν τσάντα όπου μέσα θα έχουν το κολατσιό τους και το δικό τους μπουκαλάκι με νερό. Θα παραλάβουν επίσης τα βιβλία τους, θα διανεμηθούν οι μάσκες και θα δοθούν οδηγίες για τη χρήση της, τις οποίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (http://5dim-veroias.ima.sch.gr/).

Μετά το πέρας του αγιασμού οι μαθητές θα σχολάσουν μεταξύ 11:30-11:45.

Επισημαίνουμε επίσης:

Συνέχεια ανάγνωσης Νέα ενημέρωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-21

Ενημερωτικό σημείωμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινά η νέα σχολική χρονιά 2020-2021 με τον καθιερωμένο Αγιασμό, που λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα γίνει στις 11:00, στην αυλή του σχολείου. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.  η τέλεση του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών. Επιλέξαμε, η εκπροσώπηση από πλευράς μαθητικού δυναμικού να γίνει με τα τμήματα της Α΄ τάξης, διότι θεωρούμε για τους μικρούς μαθητές/τριες μας, σημαντική την πρώτη ημέρα και την πρώτη επαφή τους στο νέο  τους σχολείο, ημέρα που όλοι θυμόμαστε. Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων θα προσέρχονται στο σχολείο και θα οδηγούνται στις αίθουσές τους. Ώρα προσέλευσης 10:45. Ο ιερέας μετά την τέλεση του Αγιασμού θα μεταβεί σε κάθε αίθουσα για να ευλογήσει και να ευχηθεί στους μαθητές/τριες. ΟΛΟΙ/ΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ?ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ. Ύστερα από μια σύντομη γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, τον περιβάλλοντα χώρο του τμήματος, οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν τα βιβλία και θα αποχωρήσουν συνοδευόμενοι από τους Γονείς και Κηδεμόνες τους. Ώρα αποχώρησης 11:30-11:45.

Επιγραμματικά, παραθέτουμε βασικά σημεία των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ που ενσωματώσαμε στον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας:

Συνέχεια ανάγνωσης Ενημερωτικό σημείωμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αναλυτικές οδηγίες για προστασία από τον κορωνοϊό στα δημοτικά σχολεία (ΕΟΔΥ)

Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οδηγίες προς τις εκπαιδευτικές μονάδες σχετικά με τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό 2019-nCoV, τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη από αυτόν, δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ έχει εκδόσει αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Συνέχεια ανάγνωσης Αναλυτικές οδηγίες για προστασία από τον κορωνοϊό στα δημοτικά σχολεία (ΕΟΔΥ)