Αρχείο κατηγορίας Πολιτιστικά προγράμματα

Εμείς τα πρωτάκια…

Εμείς τα πρωτάκια ,αποχαιρετήσαμε  τον Φεβρουάριο και μαζί του τον χειμώνα….καλωσορίσαμε την  άνοιξη …. φορώντας  τον ¨Μάρτη¨μας… για να μην μας κάψει ο  ανοιξιάτικος ήλιος.. ..Περιμένουμε να δούμε και το πρώτο χελιδόνι… άραγε τι θα μας φέρει;…..Ευχαριστούμε  την κ. Κατερίνα Μασάδη ,για τα ¨Μαρτάκια” που έφτιαξε και δώρισε σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της τάξης μου!!!

Οι Γάλλοι φίλοι μας!

Σήμερα οι Γάλλοι φίλοι μας από το Δημοτικό Σχολείο Gohypr?, έλαβαν τα γράμματά μας και χάρηκαν πολύ! Η δασκάλα τους κ. Sylvie Gadroy μας στέλνει μια όμορφη παρουσίαση εδώ. Φαίνεται ότι το αλφάβητο που στείλαμε με τα γράμματά μας τη βοήθησε να μας γράψει στην ελληνική γλώσσα!

Επίσης, εδώ θα δείτε τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου σε αγώνες δρόμου.

Εκδήλωση φιλαναγνωσίας από την Β΄τάξη

Την Δευτέρα 14 Μαΐου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την συγγραφέα κ. Ελισάβετ  Τάρη .Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι στη χώρα των βιβλίων» η κ. Τάρη  παρουσίασε το βιβλίο της «Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο». Μια παραμυθοϊστορία  που μας εντυπωσίασε ! Η κυρία  Τάρη με αγάπη και προσοχή απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και παρακολούθησε τις δράσεις που είχαν σχέση με το βιβλίο. Τα παιδιά τραγούδησαν, δραματοποίησαν  αποσπάσματα του βιβλίου, παρουσίασαν τις κατασκευές και ζωγραφιές τους. Αξίζουν πολλά μπράβο και ευχαριστώ στα παιδιά και τους συναδέλφους  της Β τάξης, στον κ. Χάρη Κουρουζίδη που ετοίμασε τα σκηνικά μας, στην κ. Φιρτινίδου Πόπη που συνόδευσε στο πιάνο τη χορωδία μας  καθώς  και στη διεύθυνση του σχολείου μας.

Για να δείτε την παρουσίασή μας (ppt) πατήστε εδώ

Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό

Η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού. Ταυτόχρονα έχει οριστεί και ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της ημέρας οργανώσαμε δραστηριότητες που καλλιεργούν και προάγουν αξίες όπως ισότητα, η ανθρωπινη αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Εργασίες των μαθητών μας:

  • Βίντεο του μαθητή Μιχάλη Ξένου του τμήματος ΣΤ2.

 

    • Παρουσίαση των μαθητριών Αλμπανίδου Κωνσταντίνα, Αγγελοπούλου Αικατερίνη του τμήματος ΣΤ2

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΛΜΠΑΝΙΔΟΥ ΣΤ2

  • Βίντεο της μαθήτριας Πρέσσιας Νεφέλης του τμήματος ΣΤ2

 

  •  Παρουσίαση από τη μαθήτρια Νανοπούλου Ελένη του τμήματος ΣΤ2

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤ2 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

  •  Βίντεο από τη μαθήτρια Βαλαβάνη Καλλιόπη του τμήματος ΣΤ2

 

  • Παρουσίαση από τους μαθητές Αλεξίου Αλέξη, Οικονομίδη Ηλία, Θεοχαρόπουλο Βασίλη του τμήματος ΣΤ3

Παρουσίαση για τον Ρατσισμό – Αλεξίου, Θεοχαρόπουλος, Οικονομίδης,

  • Παρουσίαση από τους μαθητές Κουμπουλίδη Δημήτρ, Παναγιώτη Πέρογλου, Κλεάνθη Ταχματζίδη του τμήματος ΣΤ3

ρατσισμος PROJECT

Η εκπαίδευση στο στόχο ξανά

DSC04656Τα τρία τμήματα της Γ΄ τάξης ( Γ3΄ , Γ2΄ , Γ3΄ ) πήραν μέρος στην εκστρατεία που διοργάνωσε η Actionaid για την Παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση με τίτλο « Η Εκπαίδευση στο στόχο ξανά».
Το κάθε τμήμα έστειλε τη δική του αφίσα δημιούργημα των παιδιών με τη λέξη που επέλεξαν οι μαθητές για να δηλώσουν ότι ?..
« Εάν όλοι πηγαίναμε σχολείο ο κόσμος θα ήταν πιο ΟΜΟΡΦΟΣ (Γ1)
DSC04678« Εάν όλοι πηγαίναμε σχολείο ο κόσμος θα ήταν πιο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ( Γ2΄)
« Εάν όλοι πηγαίναμε σχολείο ο κόσμος θα ήταν πιο ΔΙΚΑΙΟΣ ( Γ3΄)

Οι λέξεις μας θα συμπεριληφθούν στο βίντεο που θα δημιουργήσει η actionaid ,
το οποίο θα σταλεί στον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης και θα συμμετάσχει στην ειδική σύσκεψη του Ο.Η.Ε για την ανάπτυξη ,που θα γίνει τον ΣεπτέμβριοDSC04654 στη Νέα Υόρκη.

Βόλτα στη γειτονιά μας

DSC04861Στα πλαίσια του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο
« Κυκλοφορώ με ασφάλεια» οι μαθητές των τμημάτων της Γ΄ τάξης με τους
δασκάλους τους , περπάτησαν στους δρόμους της γειτονιάς , παρατήρησαν τις πινακίδες κυκλοφορίας , τις διαβάσεις , εντόπισαν παραβλέψεις στη σήμανση και κακοτεχνίες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.
Η δραστηριότητα συνεχίστηκε στην τάξη με συζήτηση όπου και αποφασίστηκε να γράψουν γράμμα προς τον Δήμαρχο Βέροιας.

Τα μνημεία της πόλης μας

agal 1Τη σχολική χρονιά 2010 -2011 οι μαθητές της Δ΄ Τάξης θέλησαν να γνωρίσουν καλύτερα τα μνημεία της πόλης μας μέσα από την εργασία με τίτλο «ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΟΜΕΣ, ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ  – ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΤΖΟ».

Έτσι στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης ασχοληθήκαν με τα μνημεία της πόλης μας και μέσα από αυτά γνωρίσαν την ιστορία της και τους ανθρώπους που πρόσφεραν στην πόλη αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Επισκέφτηκαν τα μνημεία της πόλης, τα κατέγραψαν, τα περίγραψαν και βρήκαν πληροφορίες για τα πρόσωπα ή τα γεγονότα που απεικονίζουν.
Εργάστηκαν όλοι οι μαθητές με κέφι και διάθεση και τις εργασίες τους   τις έκαναν ένα μικρό «βιβλιαράκι» για να θυμούνται τον τρόπο που εργαστήκαν  αλλά και να βοηθήσουν τους συμμαθητές τους  και όποιον άλλο ενδιαφέρεται να γνωρίσουν  τα μνημεία της πόλης μας,  Για να δείτε την εργασία τους   πατήστε εδώ   ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΟΜΕΣ, ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ