Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

Εγγραφή μαθητών της Α΄ τάξης, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

με σκοπό την έγκαιρη εγγραφή, για πιθανή χρήση πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης π.χ. e-me, eclass και προκειμένου να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο ομαλή, παρακαλώ να εγγράψετε, το τέκνο σας, άμεσα, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Η διεύθυνση εγγραφής είναι η https://register.sch.gr/students/

Αναλυτικές οδηγίες εδώ.

Όπως αναφέρεται και στις οδηγίες, θα χρειαστείτε τον αριθμό μητρώου μαθητή, τον οποίο θα φροντίσουμε να σας αποστείλουμε, λίαν συντόμως.

Καλή εγγραφή!!!

Συμπληρωματικές οδηγίες για τις εγγραφές στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και στο Τμήμα Πρωινής Ζώνης για το σχολικό έτος 2020-2021

Επισυνάπτουμε ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ. 126236/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «: «Συμπληρωματικές οδηγίες για τις εγγραφές στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και στο Τμήμα Πρωινής Ζώνης για το σχολικό έτος 2020-2021».


αρχείο?

Νέα ενημέρωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-21

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σύμφωνα με τη νεότερη εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ, η οποία εστάλη στο σχολείο την Παρασκευή 11/9/2020, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 08:15 και θα παραμείνουν σε αυτό έως το τέλος του αγιασμού, ο οποίος όπως ήδη έχετε ενημερωθεί θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 με την παρουσία των μαθητών της Α΄ τάξης και των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν τσάντα όπου μέσα θα έχουν το κολατσιό τους και το δικό τους μπουκαλάκι με νερό. Θα παραλάβουν επίσης τα βιβλία τους, θα διανεμηθούν οι μάσκες και θα δοθούν οδηγίες για τη χρήση της, τις οποίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (http://5dim-veroias.ima.sch.gr/).

Μετά το πέρας του αγιασμού οι μαθητές θα σχολάσουν μεταξύ 11:30-11:45.

Επισημαίνουμε επίσης:

Συνέχεια ανάγνωσης Νέα ενημέρωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-21

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020- 2021, Δευτέρα 14/9/2020

Σύμφωνα με την νεότερη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων η σχολική χρονιά 2020 – 2021 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020. 

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τις μαθήτριες μας καθώς επίσης και στους γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών μας. 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο:
Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

2. Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως,

  • πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι,
  • πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε. με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.
  • Η εγγραφή των μαθητών/τριών που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι οι 7 μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια και 10 μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω.

Οδηγίες επαναλειτουργίας του σχολείου, για μαθητές/τριες

Α Σ   Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Ο Υ Μ Ε    Λ Ι Γ Ο!!!

Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Σ  Κ Α Ι  Σ Τ Ο  Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.

(ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ)

Αγαπητοί γονείς και Κηδεμόνες,

σας παραθέτουμε ορισμένες βασικές οδηγίες επαναλειτουργίας της σχολικής μας μονάδας και παρακαλούμε για την πιστή τήρησή τους. 

Προσέλευση

Συνέχεια ανάγνωσης Οδηγίες επαναλειτουργίας του σχολείου, για μαθητές/τριες

Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών μας,

Λαμβάνοντας υπόψη, την Φ.6/55081/Δ1/13-05-2020, εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ, με θέμα, «Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021», σας γνωρίζουμε ότι, οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-21, θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020. Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως 31-12-2014.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:

Συνέχεια ανάγνωσης Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης

Xορηγία laptop από την Ασφαλιστική εταιρεία “Ευρωπαϊκή Πίστη”

Η Ασφαλιστική εταιρεία “Ευρωπαϊκή Πίστη” χορήγησε δωρεάν, ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops), στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, στο πλαίσιο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και προς αναβάθμιση του ψηφιακού εξοπλισμού.

Συνέχεια ανάγνωσης Xορηγία laptop από την Ασφαλιστική εταιρεία “Ευρωπαϊκή Πίστη”

Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014, οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020

Επισυνάπτονται οι οδηγίες

Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία καθώς και των Μουσικών Σχολείων, για το σχολικό έτος 2020-2021

Επισυνάπτονται δύο αρχεία προς ενημέρωσή σας

Πειραματικά και Πρότυπα

Μουσικά

συνημμένο μουσικά

Το 5ο Δ.Σ. Βέροιας, στο 12ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Νόησις», του σωματείου «Φίλοι Κέντρου Διάδοσης Επιστημών, Μουσείο Τεχνολογίας» και των Συντονιστών Πληροφορικής της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει αυτό το συνέδριο, που αποτελεί πλέον ένα ισχυρό, πρωτοποριακό θεσμό που κάθε χρόνο ανανεώνεται, εμπλουτίζεται, ισχυροποιείται.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το φετινό συνέδριο, απέκτησε εξ αποστάσεως-διαδικτυακή μορφή και υλοποιείται σε συνεδρίες, μεταξύ 12 – 15 Μαϊου 2020.

Πάρα ταύτα το 5ο Δ.Σ Βέροιας, ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες και θα στηρίξει το συνέδριο με την παρουσίαση μίας εργασίας.

Συγχαρητήρια σε όλους του μαθητές μας, που μέσα από το διδακτικό αντικείμενο των Τ.Π.Ε., άδραξαν την ευκαιρία και συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο, σε μία διαφορετική διαδικασία, δημιουργίας και έρευνας, ακόμη και εάν λόγω των δυσμενών συνθηκών, δεν μπόρεσαν εν τέλη να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Η παρουσίαση της εργασίας του σχολείου μας, θα γίνει σε ζωντανή μετάδοση, στη διεύθυνση http://www.math-syn-pli.gr/, την Πέμπτη 14.5.2020, στην 7η ΣΥΝΕΔΡΙΑ G1 – GAMELAND – Α/ΘΜΙΑ και με ώρα εκκίνησης της συνεδρίας, 09.00. Ο τίτλος της εργασίας είναι “Έρημοι και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με το Crossword Labs” και η παρουσίασή της θα γίνει από τη μαθήτρια του Στ1, Ειρήνη Κλάρα.

Υλικό για τον covid

Καλησπέρα σε όλους,

Εύχομαι να συνεχίζετε να είστε όλοι σας καλά και να έχετε διάθεση για δημιουργία και ενασχόληση με οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε όμορφα… μένοντας πάντα σπίτι! Παρακάτω σας στέλνω υλικό για περισσότερη ενημέρωση και ιδέες για να περάσετε όμορφα και δημιουργικά εν όψει πασχαλινών διακοπών! 

Καλό Πάσχα σε όλους σας και κυρίως καλή φώτιση στις ψυχές μας

Η σχολική ψυχολόγος

Μιχαηλίδου Ιωάννα

Υλικό εδώ

Υλικό