Λίγα Λόγια

Η σχολική μονάδα υπάγεται στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με έδρα τη Βέροια και στο Σχολικό Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.
Το σχολείο βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Βέροιας, με περιοχή ευθύνης οδούς των συνοικιών της Αγίας Κυριακής, Μπαρμπούτας και του Προμηθέα, μια από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές της Βέροιας.
Όπως προκύπτει από τα αρχεία του Σχολείου, λειτούργησε κατά σχολικά έτη 1926-27, 1927-28 και 1928-29 με την επωνυμία “Γ΄ Δημοτικόν Σχολείον Αρρένων Βεροίας” και από τις 15 Σεπτεμβρίου 1929 μέχρι και τις 20 Ιουνίου 1940 ως “Ε΄ Μικτόν Δημοτικόν Σχολείον Βεροίας.
Τη σημερινή του μορφή ως 12/θέσιο πήρε το 1984 (“. Το ΦΕΚ 116 ΤΑ’ 16-08-1984), τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης του μαθητικού δυναμικού λειτουργεί από 16/θέσιο εως 18/θέσιο Δημοτικό Σχολείο. Από το 2010 ορίστηκε ως Δημοτικό Σχολείο με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.(ΕΑΕΠ)
Το κτίριο εκτείνεται σε τρεις (3) ορόφους (ισόγειο, 1ο και 2ο όροφο) και καλύπτει συνολικά 1800 τ.μ Διαθέτει 20 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο πληροφορικής, αμφιθέατρο 50 Θέσεων, πλήρως εξοπλισμένο, που χρησιμοποιείται και ως αίθουσα πειραμάτων φυσικής. Οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα διδασκαλίας (Η/Υ με προβολικό)
Το σχολείο μας, στην προσπάθειά του να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες και να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, δημιουργεί και εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες που προάγουν την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε μαθητή και την επιτυχή κοινωνική του ένταξη. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται στενά τόσο με τη Διεύθυνση Π.Ε. Ημαθίας και το Σχολικό Σύμβουλο 1ης Εκπ/κήςΠερ/ας Π.Ε. Ημαθίας όσο και με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και με διάφορους φορείς όπως: Δήμο Βέροιας, Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, Α.Π.Θ., ΚΕΔΔΥ Ημαθίας, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.Υπάρχει η δυνατότητα λειτουργία τμημάτων ΖΕΠ. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί τμήματα,  Ρομά, Αλλοδαπών, παρέχεται σε μαθητές Παράλληλη διδακτική στήριξη και το σχολικό έτος 2013-14, λειτούργησε για πρώτη φορά και τμήμα ένταξης. (Αναμένεται η έγκριση σύστασης οργανικής Θέσης και λειτουργία και για το σχολικό έτος 2014-15)