Αρχείο κατηγορίας Επίσκεψη δράσης

Επίσκεψη του Διατροφολόγου-Διατολόγου κ. Αθανάσιου Τόπη, στο σχολείο μας.

Στα  πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή κ. Ελευθέριου Χαιριστανίδη, την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Διατροφολόγος-Διατολόγος κ. Αθανάσιος Τόπης. Ο κ. Τόπης μέσα από την εξαιρετική παρουσίασή του παρουσίασε  στους μαθητές/τριες μας με γλαφυρό τρόπο την αξία της Μεσογειακής διατροφής. Επίσης με βιωματικό τρόπο, μέσα από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που διεξήχθησαν στην αυλή του σχολείου υπό την καθοδήγησή του, τα παιδιά διδάχθηκαν την αξία των υγιεινών τροφών στη ζωή τους.

Συνέχεια ανάγνωσης Επίσκεψη του Διατροφολόγου-Διατολόγου κ. Αθανάσιου Τόπη, στο σχολείο μας.

Επίσκεψη της τροχαίας Βέροιας, για ενημέρωση

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλοφοριακή Αγωγή και Εκπαίδευση, για τους μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας, με θέμα την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια, έγινε επίσκεψη των Υπαστυνόμων Καϊλόγλου Χαράλαμπο και Αντωνίου Γεώργιο και του Ανθυπαστυνόμου Χονδραντώνη Γεώργιο, στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.

Οι μαθητές και οι  Εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, όπως είναι η αναγκαιότητα χρήσης ζώνης και κράνους και η επικινδυνότητα της οδήγησης μετά από κατανάλωση αλκοόλ ή χρήσης κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς. Επίσης τονίστηκε ο επιβοηθητικός ρόλος του αστυνομικού, απέναντι στην κοινωνία και ιδιαιτέρως στα παιδιά.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, ευχαριστεί θερμά τα Διεύθυνση Τροχαίας Βέροιας και ιδιαιτέρως τους Υπαστυνόμους Καϊλόγου Χαράλαμπο και Αντωνίου Γεώργιο και του Ανθυπαστυνόμου Χονδραντώνη Γεώργιο, για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.

Συνέχεια ανάγνωσης Επίσκεψη της τροχαίας Βέροιας, για ενημέρωση

Επίσκεψη μελισσοκόμου στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας (20 Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο, με απόφαση του ΟΗΕ), έγινε επίσκεψη, στον αύλειο χώρο του σχολείου μας, της μελισσοκόμου Νικολοπούλου Στυλιανής.

Οι μαθητές είδαν το βασικό εξοπλισμό ενός μελισσοκόμου, τη στολή του, που τον προφυλάσσει από τα τσιμπήματα των μελισσών, τις κηρήθρες όπου οι μέλισσες φτιάχνουν το μέλι, άκουσαν για την κοινωνία των μελισσών, τη βασίλισσα, την εργάτρια και τον κηφήνα, καθώς και το ρόλο τους στην κυψέλη και τελικώς κατανόησαν τη συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωσή της. Ευχαριστούμε θερμά τη μελισσοκόμο Νικολοπούλου Στυλιανή, που προσέφερε με τις γνώσεις και τον χρόνο της σε μία ουσιαστική επιμορφωτική δράση, που αφορούσε όλες τις τάξεις του σχολείου μας

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Βέροιας

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 τα τμήματα της Β  τάξης του σχολείου  μας, επισκέφθηκαν το  Δημαρχείο της πόλης μας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος. Στο Δημαρχείο υποδέχθηκε τα παιδιά η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Συρμούλα Τζήμα. Η αντιδήμαρχος μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του κτιρίου του Δημαρχείου, για το τι είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, με τι ασχολούνται ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι. Τέλος απάντησε με πολλή αγάπη και υπομονή στις ερωτήσεις των παιδιών. Την ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία ?και για τη χαρά που πήραν τα παιδιά  ? όταν έγιναν για λίγη ώρα Δήμαρχος ..και αντιδήμαρχοι?.

Συνέχεια ανάγνωσης Επίσκεψη στο Δημαρχείο Βέροιας

Η διαφορετικότητα και η αποδοχή του άλλου!!!

Την Τρίτη 7 Μαΐου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την κ. Χριστίνα Τσολάκη , επιστημονικά υπεύθυνη στο Κέντρο Πρόληψης «Πρόσβαση» . Η κ. Τσολάκη είχε μία εποικοδομητική συνάντηση με τα παιδιά των τμημάτων Α3 και Γ3 του σχολείου μας. Το θέμα ήταν « Η διαφορετικότητα και η αποδοχή του άλλου». Μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένα στο θέμα , παιχνίδια, από την αφήγηση του παραμυθιού «Το παράξενο φυτό» και την εικαστική παρέμβαση που ακολούθησε , τα παιδιά κατανόησαν την έννοια της διαφορετικότητας και τι σημαίνει να αποδέχομαι τον κάθε έναν συνάνθρωπό μου!! Ευχαριστούμε πολύ την κ. Τσολάκη για αυτή την παρουσίαση της στο σχολείο μας !!


Συνέχεια ανάγνωσης Η διαφορετικότητα και η αποδοχή του άλλου!!!