Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες

    Με  δράσεις εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International  Day  of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, από το 1992, ημέρα που η γενική συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το πρόγραμμα δράσης για τα άτομα με αναπηρία.

   Στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δύο ημέρες ,στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας,  με την συνεργασία εκπ/κών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας ,οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης με σκοπό την προάσπιση του δικαιώματος των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές  εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση καθώς και την καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων απέναντι στα άτομα με αναπηρία

   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Κλειώ Λιναράκη (Ψυχολόγο – Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτωντου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό)  καθώς και τους μαθητές της ,Ελισσαίο, Τάσο , Νεόφυτο και Κυριακή.