ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η απογευματινή επιμορφωτικού χαρακτήρα εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τους συλλόγους Διδασκόντων, Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στον χώρο του σχολείου με θέμα «Οι λέξεις πονάνε»-Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός και ομιλήτρια την Ψυχολόγο του σχολείου μας κ. Αλμπανίδου Κυριακή ? Αλεξάνδρα,   στο πλαίσιο των Ομάδων Γονέων με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση   Εκπαιδευτικών, Γονέων-Κηδεμόνων και μαθητών, έτσι ώστε να περιορισθεί, αλλά και να εξαλειφθεί το φαινόμενο της σχολικής βίας.

Σε μια ζεστή, γεμάτη παλμό και ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα η  Ψυχολόγος με μια καταπληκτική διάλεξη, έκανε ανάλυση του ορισμού του Bulling, των μορφών του, αιτιολόγησε με παραδείγματα το φαινόμενο, το πού αυτό εκδηλώνεται, μίλησε για το προφίλ του «θύτη και του θύματος», τον σημαντικό  ρόλο του θεατή στην εκδήλωση και εξάλειψή του, τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Τέλος ακολούθησε ανοικτή συζήτηση-διάλογος της Ψυχολόγου με γονείς και εκπαιδευτικούς, απαντήθηκαν ερωτήματα των παρευρισκομένων και δόθηκε η υπόσχεση να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα συναντήσεις, με θέματα που θα συναποφασίζονται και θα υλοποιούνται στο πλαίσιο της αρμονικής συνεργασίας και των καλών σχέσεων που θα πρέπει να διέπουν τους δυο συλλόγους.

Ενημερώνουμε επίσης τους γονείς και Κηδεμόνες του σχολείου, ότι η Ψυχολόγος θα δέχεται επισκέψεις για συμβουλευτική υποστήριξη κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 12:00 με 14:00.

DSC05978 DSC05976 DSC05977