Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στη Βεργίνα

Tην Τετάρτη, 8 ? 3 ? 2017 ,οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων  επισκέφτηκαν τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας  στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Βασιλικοί Παίδες» που διοργανώνει το Μουσείο της Βεργίνας.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και παρακολούθησαν εναλλάξ το πρόγραμμα. Την ώρα που η μια ομάδα παρακολουθούσε το πρόγραμμα τα παιδιά της άλλης ομάδας επισκεπτόταν το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων. Εκεί τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα ευρήματα των Βασιλικών Τάφων, όπως όπλα, επιτύμβιες στήλες, προτομές, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και πολλά κτερίσματα.

Τα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα μέσα από δραστηριότητες έμαθα για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή  αυτής της ομάδας παιδιών. Με  τη βοήθεια ζωγραφικού πίνακα, αντίγραφο της τοιχογραφίας που κοσμούσε την είσοδο  του τάφο του Φιλίππου, μάθανε για τις συνήθειες , την στρατιωτική εκπαίδευση  και το μορφωτικό επίπεδο των Βασιλικών Παίδων.

Έμαθαν, ακόμα, παρατηρώντας την ζωγραφιά ενός Μακεδόνα στρατιώτη, για την πανοπλία και τα  όπλα που χρησιμοποιούσαν στη μάχη οι στρατιώτες.

Τέλος, κάθε παιδί έφτιαξε από πηλό το δικό του Ήλιο της Βεργίνας (το δεκαεξάκτινο αστέρι) με τη βοήθεια μήτρας και τον πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό της επίσκεψης τους στον αρχαιολογικό χώρο.

Ευχαριστούμε πολύ την αρχαιολόγο Παπαργυρούδη Φώτω για τις γνώσεις που μετέδωσε στα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΩΝ