Δράσεις-εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο»

kidsTην Παρασκευή 7-11-2014, από τις 9:00 έως !1:00 στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Βέροιας, oι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Kids? Athletics», στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».
Οι μαθητές χωρισμένοι σε μεικτές ομάδες των οκτώ μαθητών πήραν μέρος στα παρακάτω αγωνίσματα : Στόχος σε κύκλο, Άλμα χωρίς φόρα, τρέξιμο με εμπόδια και τρέξιμο αντοχής με εμπόδια και ζικ. Ζακ μέσα από κορίνες
Το πρόγραμμα αυτό σχετίζεται με την προαγωγή του αθλητισμού, του φίλαθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του ολυμπιακού ιδεώδους αλλά και την παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων.
Ο ρόλος του προγράμματος είναι επιμορφωτικός και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει
Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) τα αγωνίσματα δρόμου β) τις ρίψεις γ) τα άλματα και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.