Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Την Παρασκευή 19 Μαΐου, το πρώτο δίωρο, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση με αφορμή την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, με απαγγελίες ποιημάτων, με την εξαιρετική παρουσίαση ιστορικού αφηγήματος για τον ποντιακό ελληνισμό, από τη μυθολογία μέχρι τον ξεριζωμό, με κυκλικές κινήσεις που θύμιζαν θεατρικό δρώμενο και με μια παρουσίαση σε power point, συγκίνησαν και καθήλωσαν τους παραβρισκόμενους μαθητές και γονείς.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Μπούχτσης Θωμάς, συνοδευόμενος από τον καθηγητή του κ. Μπατλιάκα Ιωάννη, ο οποίος παίζοντας με τη  λύρα του ποντιακούς σκοπούς και τραγούδια διάνθισε μουσικά την ανάγνωση των κειμένων.

Τιμητική ήταν επίσης και η παρουσία του κ. Τσανασίδη Ανδρέα, πατέρα της μαθήτριας της ΣΤ΄ Τσανασίδου Ελβίρας που έπαιξε με τη λύρα του σκοπούς και τραγούδια του Πόντου. Στο τραγούδι-μοιρολόι τον συνόδευσε ο καταπληκτικός ερμηνευτής κ. Παύλος Καγκελίδης.

Ευχάριστα μας εξέπληξαν όμως, τραγουδώντας χορωδιακά έναν ποντιακό σκοπό με την υποστήριξη του κ. Παύλου Καγκελίδη, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και του Νηπιαγωγείου μας κ.κ.. Δρογούτη Χρυσούλα, Μαστρογιάννη Αικατερίνη, Αθανασιάδου Ξένη και Τσαχουρίδου Άννα.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Σκηπητάρη Βαϊτσα και Δελιοπούλου Μαρία σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  κ.κ. Μπαζδέκη Σταύρο ,  Χατζηγεωργίου Ιορδάνη και Ορφανίδου Λουκία.

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά της  ΣΤ΄ για την άψογη συνεργασία τους.