Δράσεις για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μια έκπληξη περίμενε τους μαθητές του σχολείου μας στο ΕΑΚ Μακροχωρίου την Τετάρτη 4/10/2017 όπου έλαβαν χώρα οι δράσεις για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος και διεθνούς φήμης αθλήτρια Σοφία Υφαντίδου μαζί με τον επί πολλά έτη συνεργάτη και προπονητή της τον κ. Μηνά Κυριάκο υποδέχτηκε τα παιδιά στο χώρο που προπονείται καθημερινά. Η κ. Υφαντίδου με πολλή ευγένεια και με ζεστό χαμόγελο στα χείλη μίλησε στα παιδιά για τον αθλητισμό και κυρίως για τον πρωταθλητισμό. Δέχτηκε ακούραστα να απαντήσει στις απορίες των παιδιών (που ήταν πάρα πολλές!!!) και παρουσίασε στον χώρο του στίβου κάποια αθλήματα του επτάθλου στο οποίο διακρίνετε.

Ο κ. Μηνάς παρουσίασε τη δική του δουλειά σε σχέση με τη κα Υφαντίδου και βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία του προπονητή και δασκάλου στον δύσκολο χώρο του πρωταθλητισμού.

Τα παιδιά από την πλευρά τους ενθουσιάστηκαν από τα δύο πρότυπα της αθλήτριας και του προπονητή και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε τόσο στο κλειστό γυμναστήριο όσο και στον εξωτερικό χώρο του στίβου. Περισσότερη χαρά πήραν όμως όταν οι δύο οικοδεσπότες έδωσαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά στοιχεία της προπόνησής τους. Στο τέλος τα παιδιά έτρεξαν υπό τις οδηγίες του προπονητή και της αθλήτριας κας Υφαντίδου.

Συγκινητική όμως ήταν η στιγμή κατά την οποία ο σύλλογος Διδασκόντων και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου πρόσφεραν στα δύο τιμώμενα πρόσωπα την κα Υφαντίδου και τον κ. Μηνά μία αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά τους στο χώρο του αθλητισμού κυρίως για το γεγονός ότι λειτουργούν ως πρότυπα για τους νέους.

Εμείς όλοι μαθητές δάσκαλοι και γονείς ευχαριστούμε θερμά τόσο τα δύο τιμώμενα πρόσωπα όσο και τους γυμναστές του σχολείου μας, την κα Ιωαννίδου Αννίτα, την κα Μιχαηλίδου Σταυρούλα και κ.Στεφανάκη Γεώργιο για την εξαιρετική συνεργασία και οργάνωση καθώς και το διευθυντή του σχολείου μας κ. Χαιριστανίδη Ελευθέριο για την πρωτοβουλία και την υποστήριξη του στην όλη διοργάνωση αυτήν την υπέροχη μέρα.