Ναι μπορώ!!!

«Ναι, Μπορώ», είναι οι δυο λέξεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Η πίστη στον εαυτό μας, η πεποίθηση πως ό, τι κι αν κάνουμε, μπορούμε να το κάνουμε καλά, αν πιστέψουμε σ? αυτό, η αυτοεπιβράβευση, η αναγνώριση της αξίας μας, η εστίαση σε κάθε τι θετικό που υπάρχει γύρω μας, η ανάδειξη καλών-χαρισματικών  στοιχείων του εσωτερικού μας κόσμου, η αισιόδοξη νότα για ένα καλύτερο αύριο, για μια ομορφότερη ζωή ήταν μερικά από τα στοιχεία που συζητήθηκαν στην απογευματινή διάλεξης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2017, ώρα 17: 30 στο 5Ο Δ.Σ. Βέροιας.

Με θέρμη και πάθος ο επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής κ. Ξενάκης Στέφανος σε μια κατάμεστη αίθουσα από εκπαιδευτικούς και γονείς επιχείρησε να μεταφέρει, μηνύματα, αρχές και τις αξίες μέσα από τη φράση «Ναι, Μπορώ».

Με παραδείγματα και επιχειρήματα προσπάθησε να αναδείξει τη σημαντικότητα του νοήματος της ζωής, της δύναμης της θέλησης και του «Ναι, Μπορώ». Με απώτερο στόχο τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών-μαθητών μας που θα πρέπει να στέκονται με τόλμη και θάρρος απέναντι στη ζωή, βελτιώνοντας στοιχεία του εαυτού τους για έναν καλύτερο κόσμο, ο ομιλητής μας, προσπάθησε να τονώσει την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία όλων. Προτείνοντας αλλαγή  του τρόπου  ζωής μας, έχοντας ως βάση στην πορεία μας το μήνυμα «Ζω, άρα αξίζω, άρα ας κάνω κάτι γι? αυτό», δείχνοντας σεβασμό και εμπιστοσύνη πρώτα εμείς στον εαυτό μας έτσι, ώστε να μας σέβονται και να μας εκτιμούν και οι άλλοι.

Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και Διδασκόντων εκφράζουν τις πιο θερμές τους ευχαριστίες στον ομιλητή κ. Ξενάκη Στέφανο που μέσα από την καταπληκτική και ενδιαφέρουσα διάλεξή του προσπάθησε να τονώσει και να ζωντανέψει σημαντικά στοιχεία και χαρίσματα του εσωτερικού μας κόσμου.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά και τη κ. Σκοπελίτου Ειρήνη, Φιλόλογο, Γονέα μαθητών του σχολείου μας, που μεσολάβησε, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η διάλεξη-συζήτηση στο σχολείο μας.