Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής – Γ2

Την Παρασκευή 1-6-2018 οι μαθητές/τριες της Γ2 τάξης παρουσίασαν το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Γνωρίζω τον κύριο ΚΟΚ» στην σχολική κοινότητα. Μέσα από τραγούδια, ποιήματα, χορό, παιχνίδια ευαισθητοποίησαν γονείς και μαθητές του Σχολείου για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στους δρόμους.

Ευχαριστούμε τον κ. Χονδραντώνη Γεώργιο από το τμήμα Τροχαίας Βέροιας που ενημέρωσε  τους μαθητές της Γ? τάξης για δικαιώματα και υποχρεώσεις στον δρόμο. Επιπλέον ενημέρωσε για σήματα, σημάνσεις και για συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους πρέπει όλοι να ακολουθούν και να σέβονται.

Ευχαριστούμε την σχολική τροχονόμο του σχολείου μας, κ. Καραγιάννη Χριστίνα που απάντησε σε ερωτήσεις για το ρόλο της εργασίας της, για το αν μαθητές και οδηγοί υπακούουν στις οδηγίες της.

Τα τμήματα Γ1, Γ2, Γ3 επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Νάουσας.  Η εκπαίδευση των μαθητών  περιλάμβανε θεωρητική ενημέρωση και αξιολόγηση με συμπλήρωση φύλλου αξιολόγησης με γενικά στοιχεία οδικής ασφάλειας, βασικούς κανόνες κυκλοφορίας με έμφαση στη διαμόρφωση ορθής συμπεριφοράς στο δρόμο. Η πρακτική εξάσκηση περιλάμβανε την εφαρμογή διαδρομών στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής,  πεζή και με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.