Μήνυμα της σχολικής ψυχολόγου κα. Μιχαηλίδου Ιωάννα

Καλησπέρα σε γονείς και μαθητές. Ελπίζω να είστε όλοι καλά!  Λόγω κάποιων δυσκολιών στην προηγούμενη προσπάθεια που έκανα να σας στείλω τα  ενημερωτικά υλικά που συγκέντρωσα για εσάς καθώς σε κάποια email φάνηκε να μην μπορούν να σταλούν για κάποιο λόγο, είπα να σας τα ξανά στείλω, αυτή τη φορά με την βοήθεια του διευθυντή του σχολείου μας. Συγκεκριμένα έχω επισυνάψει:

– Ένα διαδραστικό παραμύθι που θα μπορούσαν οι γονείς να αξιοποιήσουν για να μιλήσουν στα παιδιά για ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό. Το παραμύθι είναι περισσότερο για τους μικρούς μας μαθητές.

– Ενημερωτικό υλικό από το ΕΚΠΑ –  “Συζητώντας και στηρίζοντας τα παιδιά και τους εφήβους για τον Covid 19”  

– Οδηγίες για Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον κορονοϊό από το ΕΚΠΑ.

– Πληροφορίες Γραμμές Βοήθειας για Παιδιά και Ενήλικες

Οι οδηγίες για την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης για τον Κορονοϊό που ξεκίνησε να λειτουργεί πρόσφατα, καθώς και οι ανοιχτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) στόχο έχουν την αντιμετώπιση του ψυχολογικού αβοήθητου των συμπολιτών μας αυτές τις μέρες.

Επιπλέον θα ήθελα να σας ενημερώσω και πάλι ότι θα είμαι στη διάθεσή σας για να μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου μέσω skype όσοι από εσάς το έχουν ανάγκη ή θέλουν κάποια βοήθεια στον ήδη δύσκολο εγκλεισμό τους. Κάθε Τρίτη από τις 11 μέχρι τη 13:00 μπορούμε κλείνοντας κάποιο ραντεβού μέσω του προσωπικού μου email: ioannapsychologist@gmail.com να κάνουμε τις όποιες συζητήσεις εσείς επιθυμείτε.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλό κουράγιο και να περνάτε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας επικοινωνώντας μαζί τους αυτές τις ημέρες που μας έχουν δοθεί βλέποντάς τες σαν δώρο για περισσότερη σύνδεση και εγγύτητα με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Καλή συνέχεια,

Η σχολική ψυχολόγος

Μιχαηλίδου Ιωάννα

Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. 

Ευχαριστώ