ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του σχολείου μας,

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του σχολείου, για το νέο σχολικό έτος 2021-2022, θα τελεστεί τη Δευτέρα  13 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 10:00 έως τις 10:45 περίπου. Στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ., για λόγους υγειονομικής προστασίας, θα  παραμείνει μια αντιπροσωπευτική τάξη του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς τους. Επιλέξαμε και φέτος η τάξη αυτή να είναι η Α΄, διότι θεωρούμε σημαντική για τα παιδιά της πρώτης τάξης την πρώτη ημέρα και την πρώτη επαφή στο νέο τους σχολείο, ημέρα που όλοι θυμόμαστε. Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει με ευθύνη των γονέων και από τις τρεις πόρτες του σχολείου (σκαλιά Ακροπόλεως, Μπαρμπούτα, σκαλιά Μπαρμπούτας). Οι μαθητές/τριες των υπόλοιπων τάξεων συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων θα οδηγηθούν στις τάξεις τους. Ο ιερέας μετά την τέλεση του Αγιασμού θα μεταβεί σε κάθε αίθουσα για να ευλογήσει και να ευχηθεί στους μαθητές/τριες . ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ –ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

Η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί κατά τάξη, ως ακολούθως:

ΣΤ΄ 10:20, Ε΄ 10:25, Δ΄ 10:30, Γ΄ 10:35, 6Β΄ 10:40 και Α΄ 10:45.

Την  Τρίτη 14/9  το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου ξεκινά κανονικά. Οι  μαθητές/τριες θα παραλάβουν τα βιβλία τους,  γι΄ αυτό πρέπει να έχουν τις τσάντες άδειες, μόνο με ένα πρόχειρο τετράδιο και μολύβι ή στυλό. Η πρώτη ημέρα κανονικής λειτουργίας θα αφιερωθεί στην ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών για τη χρήση  μάσκας  και πλύσιμο – απολύμανση χεριών και θα επαναλαμβάνονται  οι οδηγίες συνέχεια για να γίνει τρόπος ζωής.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:20-16:00) ξεκινά και αυτό κανονικά τη λειτουργία του από την Τρίτη 14/9. Επίσης από τις 14/9 ξεκινά τη λειτουργία του και το Τμήμα Πρόωρης Υποδοχή (Πρωινή Ζώνη 07:00-0800).

Σας ευχόμαστε καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!