Δεντροφύτευση στους εξωτερικούς υπαίθριους χώρους του σχολείου

Δεντροφύτευση στους εξωτερικούς υπαίθριους χώρους του σχολείου, πραγματοποίησαν μαθητές/τριεςτου 5ου Δημοτικού Βέροιας με τη συμμετοχή και υποστήριξη των ΕΕΕΚ Βέροιας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας καθώς και του Συλλόγου Διδασκόντων.
Συγκεκριμένα, καλλωπιστικά φυτά φύτεψαν οι μαθητές/τριεςόλων των τάξεων της σχολικής μας μονάδας αποδεικνύοντας και έμπρακτα πως το Δημοτικό σχολείο ως φορέας εκπαίδευσης δεν προσφέρει μόνο γνώσεις και τις βασικές δεξιότητες στους μαθητές εντός του κτηρίου αλλά και εκτός. Συνεργαζόμενοι με όλους τους παραπάνω φορείς μαθητές/τριες, Σύλλογος Γονέων- Κηδεμόνων και εκπαιδευτικοί  ένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε να γίνει ο εξωτερικός χώρος του σχολείου, που μέχρι σήμερα ήταν αναξιοποίητος, ομορφότερος, φυτεύοντας διάφορα καλλωπιστικά φυτά. Ένα ακόμη μάθημα περιβαλλοντικής συνείδησης, προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος.

Ο Διευθυντής του σχολείου που συμμετείχε στη δενδροφύτευση σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η σημερινή δράση εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης την ποιότητα ζωής των μαθητών/τριών μας στον χώρο  που βρίσκονται καθημερινά και ενισχύσει την περιβαλλοντική τους συνείδηση αφού στο εξής τα ίδια τα παιδιά θα φροντίζουν τα φυτά που φύτεψαν και θα τα βλέπουν να μεγαλώνουν μαζί τους. Αργότερα δε, επισκεπτόμενοι τον χώρο ως μεγάλοι, θα καμαρώνουν γι’ αυτό που έκαναν σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Διευθυντής του σχολείου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  όσους βοήθησαν στη δενδροφύτευση, ιδιαίτερα τους μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βέροιας, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Αύκου Μαρία, Καραγιαννίδου, μας διέθεσαν καλλωπιστικά φυτά που οι ίδιοι οι μαθητές/τριες έσπειραν και μεγάλωσαν και διέθεσαν σε μαθητές/τριες του σχολείου μας στα πλαίσια της συνεργασίας, αλληλεγγύης, αποδοχής, κοινωνικοποίησης και ένταξης στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές δεξιότητες, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αμέριστη και αδιάλειπτη βοήθειά του, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τέλος τους μαθητές/τριες. Η όλη δράση είχε ως στόχο να ομορφύνει τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, να γνωρίσουν οι μαθητές κάποια χρήσιμα πράγματα που αφορούν τα φυτά τα οποία φυτεύτηκαν , όπως:” Με ποιον τρόπο φυτεύουμε ένα φυτό, ποια εποχή είναι η κατάλληλη για το φύτεμα, τι φροντίδα χρειάζονται για να μεγαλώσουν”, πράγματα δηλαδή που τα περισσότερα παιδιά αγνοούν. Υπογράμμισε ακόμη ότι «παράλληλα έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών, ώστε μεγαλώνοντας να δείχνουν τον σεβασμό που πρέπει στο περιβάλλον που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη όλοι μας.  Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργείτε η περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών, η αγάπη τους για το περιβάλλον και η ευαισθητοποίηση τους σε θέματα προστασίας του.

Όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να βοηθήσουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλλουμε στην αύξηση του πρασίνου στο σχολείο μας.