Επίσκεψη μαθητών στο Ειδικό Σχολείο Βέροιας.

ameaΣτα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας των ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία), στις 2 Δεκεμβρίου 2014 το τμήμα Ε΄2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας επισκέφτηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, συνοδευόμενο από τη δασκάλα του τμήματος Παπαδοπούλου Ευρώπη και από το γυμναστή του Σχολείου Στεφανάκη Γιώργο.
Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας φιλοξενεί παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες τα οποία πλαισιώνονται από ειδικό προσωπικό (ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσιοθεραπευτές).Διαθέτει:
Αίθουσα διδασκαλίας

Εκεί διδάσκονται   όλα τα γνωστικά αντικείμενα στο βαθμό που αυτά μπορούν να ανταποκριθούν.
Αίθουσα Πληροφορικής
Στην αίθουσα αυτή επεξεργάζονται ακόμη περισσότερο τις ενότητες που διδάχθηκαν για εμπέδωση, με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες ηλεκτρονικών υπολογιστών, επίσης ειδικά περιφερειακά ηλεκτρονικά εξαρτήματα καθώς επίσης και άλλα οπτικοακουστικά μέσα.
Φυσικοθεραπευτήριο
Αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης (
Snoezelen)
Εκεί οι δράσεις τούς χαλαρώνουν.
Κουζίνα
Στην κουζίνα τρώνε όλα μαζί γύρω από ένα τραπέζι και κουβεντιάζουν .Κάποιες φορές δημιουργούν αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα.
Εργαστήριο χειροτεχνίας ή εικαστικών
Αίθουσα Γυμναστήριου

Στο Γυμναστήριο η κοινωνική λειτουργός, κ. Έφη Οικονομίδου, έκανε συζήτηση (τεχνικές προβληματισμού) με τα παιδιά και παράλληλα πήραν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα .Τίτλος δράσης «Αν ήμουν στη θέση σου» με ασκήσεις τύφλωσης, κώφωσης, νοητικής υστέρησης, κινητικής αναπηρίας.
Στο πέρας της δράσης τους στα πλαίσια εικαστικών δραστηριοτήτων ζωγράφισαν την «παλάμη βοηθείας».

Τελειώνοντας, τα παιδιά είδαν την ταινία μικρού μήκους ?Pet shop? και η επίσκεψη πήρε τέλος εκφράζοντας σκέψεις και συναισθήματά τους.