Μέτρα κατά της Γρίπης

4715c1a3bbc1c3a9c96dd0370826b79e_LΣύμφωνα με τις οδηγίες της Δ/σης δημόσιας υγείας για την εποχική γρίπη, παρακαλούνται οι γονείς να ελέγχουν κάθε πρωί τα παιδιά τους για την εμφάνιση συμπτωμάτων (Πυρετού, Βήχα, Πονόλαιμου, Μυαλγιών, Συναχιού, Πονοκεφάλου, Ρίγους, Αισθήματος κόπωσης, Διάρροιας και εμέτων).

Τονίζεται ότι τα παιδιά που παρουσιάζουν ορισμένα από τα προαναφερόμενα συμπτώματα δεν πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

  • Κρίνεται σκόπιμο επίσης:
    Η λήψη μέτρων υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, την κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος, τον αερισμό των χώρων, την αποφυγή συγχρωτισμού, και την τήρηση των κανόνων αναπνευστικής υγιεινής.
  • Η ανάγκη έγκαιρης αναζήτησης ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης ακόμη και σε άτομα που δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και την έγκαιρη λήψη αντιϊκών φαρμάκων μετά από ιατρική συμβουλή.
  • Η ανάγκη συνέχισης τους εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης ακόμη και κατά τη διάρκεια του επιδημικού κύματος εποχικής γρίπης, λαμβάνοντας υπόψη ότι απαιτείται περίοδος περίπου 2 εβδομάδων για την ανάπτυξη αντισωμάτων.
  • καθώς και η παραμονή των ασθενών στο σπίτι για τα άτομα με συμπτώματα γρίπης.