Ο σχολικός μας κήπος

Οι μαθητές της Γ? τάξης τη φετινή σχολική χρονιά συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα φυτά του τόπου μου». Το πρόγραμμα εντάχτηκε στο τοπικό θεματικό δίκτυο: «Ένας κήπος στο Σχολείο μας» και στα πλαίσια αυτής της συμμετοχής δημιούργησαν τον δικό τους  κήπο στον αύλειο χώρο του σχολείου: λαχανόκηπο, βοτανόκηπο και ανθόκηπο. Με  βιωματική, συνεργατική διδασκαλία ενεργοποίησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ευαισθητοποιήθηκαν σε περιβαλλοντικά θέματα, σύμφωνα με τις  τάσεις της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την αειφορία, αποκόμισαν γνώσεις. Συμμετείχαν σε κάθε βήμα της διαδικασίας της παραγωγής, φύτεψαν, τσάπισαν, πότισαν, και τέλος αναγνώρισαν τα λαχανικά σαν μια από τις καλύτερες  διατροφικές επιλογές.

Όλη η σχολική κοινότητα ενεργοποιήθηκε για την διατήρηση της άριστης κατάστασης του σχολικού κήπου , ώστε να αποτελέσει τρόπο δραστηριοποίησης όλων των μαθητών του σχολείου για τη υλοποίηση δραστηριοτήτων που θα μετατρέψουν τον σχολικό κήπο σε καινοτόμο χώρο μάθησης.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του σχολείου, το διδακτικό προσωπικό του σχολείου και τον γεωπόνο κ. Ξαφάκο Παναγιώτη,  που βοήθησαν στην υλοποίηση του σχολικού μας κήπου.