Διαλέξεις με θέμα τη διατροφή, τη σωματική άσκηση και την αποφυγή του καπνίσματος

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη 18 & 19  Απριλίου 2018, διαλέξεις στο σχολείο μας, με θέμα τη διατροφή, τη σωματική άσκηση, την αποφυγή της συνήθειας του καπνίσματος, καθώς και όλα τα βασικά στοιχεία που κάνουν την καρδιά μας να λειτουργεί σωστά. Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε κρίσιμα και σημαντικά θέματα Αγωγής Υγείας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν ενταγμένο στις εγκεκριμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε θέματα Αγωγής Υγείας που υλοποιούνται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.), με ομιλητή τον Ιατρό-καρδιολόγο, και μέλος του ιδρύματος (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.), κ. Ραμπίδη Γεώργιο.

Μέσα από εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, προσαρμοσμένες στο γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των μαθητών όλων των τάξεων και τμημάτων του σχολείου μας αναδείχτηκε η σημαντικότητα της υγιεινής διατροφής, οι κίνδυνοι και οι συνέπειες που μπορεί να διατρέχει κάποιος που δεν τρέφεται σωστά, η αξία και σημασία της σωματικής άσκησης, καθώς και τα οφέλη από την αποφυγή κακών συνηθειών.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Ιατρό-Καρδιολόγο κ. Ραμπίδη Γεώργιο για την ενημερωτικού-διδακτικού χαρακτήρα διάλεξη-ομιλία, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές μας και μέσω αυτών στους γονείς και κηδεμόνες τους, της ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε επίκαιρα, ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου την υγεία του.

Ο κ. Ραμπίδης Γεώργιος εκ μέρους του Ελληνικού Ιδρύματος καρδιολογίας, αφού μας ευχαρίστησε για τη ζεστή ατμόσφαιρα και τη φιλοξενία που του παρείχαμε, δεσμεύτηκε να επαναλάβει αντίστοιχες ομιλίες και σε άλλα σχολεία του νομού μας διότι όπως επισήμανε η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ Ραμπίδη Γεώργιο.