Παραμονή διδακτικών βιβλίων στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας, λαμβάνοντας υπόψη τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, για τουλάχιστον 2 Σαββατοκύριακα τον μήνα, αποφάσισε να παραμένουν τα διδακτικά βιβλία των μαθητών μας, στο τμήμα τους, την πρώτη (1η ) και τρίτη (3η ) Παρασκευή κάθε μήνα.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα της σχολικής ζωής των μικρών μαθητών, μειώνοντας τον χρόνο τον οποίο αφιερώνουν στην προετοιμασία των μαθημάτων και αυξάνοντας τον ελεύθερο χρόνο τους, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να τον αξιοποιήσουν δημιουργικά είτε επικοινωνώντας περισσότερο με την οικογένειά τους είτε αναζητώντας δικούς τους τρόπους δημιουργικής απασχόλησης.

Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την  πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων ? παιδιών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου