LET΄S DO IT, GREECE

Με σύνθημα τη φράση ? Νοιάζομαι και δρω?, από τον τίτλο του προγράμματος για τον εθελοντισμό, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ολοκληρώσαμε τις δράσεις εθελοντισμού για την βελτίωση  της εικόνας του σχολείου μας. Την Πέμπτη 11 Απριλίου  βάψαμε το τοιχίο περιμετρικά της αυλής καθώς και τους κάδους που βρίσκονται στον αύλειο χώρο. Την επόμενη μέρα Παρασκευή 12 Απρίλιου πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων καθαριότητα των αιθουσών τους, ενώ ομάδες γονέων συνεργατικά καθάρισαν και συγχρόνως απολύμαναν τις αίθουσες Πληροφορικής, Εκδηλώσεων και Βιβλιοθήκης.

Οι δράσεις εθελοντισμού συνεχίστηκαν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου. Τις ημέρες αυτές η παρέα μας έγινε μεγαλύτερη.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, το χαμόγελο μας και την περιβαλλοντική μας συνείδηση, ξεκινήσαμε από νωρίς το πρωί τις εργασίες μας. Τα υλικά μας έτοιμα και όλοι στρωθήκαμε στη δουλειά. Βάψαμε τα κάγκελα και τον τοίχο στην είσοδο του σχολείου, βάψαμε τις ρόδες?γλάστρες της αυλής μας, φυτέψαμε λουλούδια, σχεδιάσαμε παιχνίδια αυλής, βάψαμε τα παγκάκια και τις μπασκέτες, βάψαμε την αίθουσα εκδηλώσεων και Βιβλιοθήκης, τους διαδρόμους, κατεβάσαμε, πλύναμε και επιδιορθώσαμε κουρτίνες, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσής μας στο σχολείο και χωρίς ίχνος υπερβολής θα πρέπει να πούμε πως ομορφύναμε τον χώρο.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους και όλες που με τη συμμετοχή και την παρουσία τους αγκάλιασαν την εθελοντική προσπάθεια καλλωπισμού της σχολικής μας μονάδας. Τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τους γονείς των μαθητών μας και τον Δήμο Βέροιας για τη στήριξη της προσπάθειάς μας ,αφού πρόσφερε τα υλικά και τα μέσα (χρώματα, ρολά, πινέλα), καθώς όλοι μαζί συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων της προσπάθειάς μας. Η δουλειά κοπιαστική αλλά το αποτέλεσμα πανέμορφο!

Συγχρόνως με τα ευχαριστήρια μας, δίνουμε και συγχαρητήρια για το καταπληκτικό αποτέλεσμα!

                                                                                                 Ο Διευθυντής του 5ου

                                                                                                   Δημοτικού Σχολείου

                                                                                      Χαιριστανίδης Ελευθέριος