Επίσκεψη της συγγραφέως παιδικών βιβλίων κ. Παπαϊωάννου Αθηνάς στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 7 Απριλίου και την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού, που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας η κ. Παπαϊωάννου Αθηνά ( Νανά) είναι συνταξιούχος φιλόλογος, συγγραφέας και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές, μία συλλογή διηγημάτων και ένα παιδικό παραμύθι.

Η κ. Παπαϊωάννου, απλή και προσιτή ξεκίνησε να μιλά στους μαθητές θέλοντας να τους αποδείξει πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της γλώσσας και του βιβλίου. Έγινε συζήτηση για τα οφέλη που αποκομίζουν οι άνθρωποι από την ανάγνωση των βιβλίων. Ακόμα διάβασε και συζήτησε με τους μαθητές  φράσεις που έχουν πει διάφοροι σπουδαίοι άνθρωποι σε σχέση με την αξία των βιβλίων.

Στη συνέχεια η κ Παπαϊωάννου διάβασε το βιβλίο της, το «Άτακτο Χελιδονάκι» στις μικρές τάξεις και άλλα διηγήματα στις μεγάλες τάξεις. Ακολούθησε συζήτηση σε σχέση με τα διηγήματα. Οι μαθητές απάντησαν σε ερωτήσεις, συμμετείχαν σε δράσεις και έκαναν τις δικές τους ερωτήσεις στη συγγραφέα.

     Η κ. Παπαϊωάννου μιλώντας από καρδιάς κατάφερε να διδάξει τους μαθητές, με τον πλέον βιωματικό τρόπο, ότι η λογοτεχνία δεν είναι μόνο η τέχνη του λόγου αλλά και της ζωής, καθώς τα βιβλία της δεν απηχούν μόνο σύγχρονες καταστάσεις, αλλά προετοιμάζουν και για τις επερχόμενες…