Μια συγγραφέας στο σχολείο μας.

Σπουδαία βοήθεια στην καλλιέργεια της φιλοαναγνωσίας για το σχολικό έτος 2011 -12 στάθηκε η γνωριμία των μαθητών της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων  κα Ελένη Πιτσιδοπούλου.

Με χαρά και έκδηλο ενθουσιασμό στα μάτια τους, οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν στο χώρο τους, τη δημιουργό των βιβλίων που τους συντρόφευαν αρκετούς μήνες , στα πλαίσια του μαθήματος της φιλοαναγνωσίας. Η ώρα της φιλοαναγνωσίας ήταν ευκαιρία για χαρά, δημιουργικότητα και  επικοινωνία.
Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα βιβλία της κ. Πιτσιδοπούλου, τα ξεφύλλισαν, τα διάβασαν, άντλησαν πληροφορίες, χάρηκαν με τους ήρωες των βιβλίων, δημιούργησαν δικά τους βιβλία και κατασκεύασαν επιτραπέζια παιχνίδια.Ο κόσμος του βιβλίου ξεδιπλώθηκε στα μάτια τους, όταν κατά τη συνάντηση με τη συγγραφέα γνώρισαν τα στάδια από τα οποία περνά ένα κείμενο μέχρι να γίνει βιβλίο,αλλά και  ποιοι άνθρωποι εργάζονται πάνω σε αυτό ώσπου τελικά να καταλήξει στα ράφια της βιβλιοθήκης μας.
Τα παιδιά με τον αυθορμητισμό που τα διακρίνει έκαναν πολλές ερωτήσεις στη συγγραφέα για τη ζωή και το έργο της, της ζήτησαν αυτόγραφα και της χάρισαν λουλούδια και πολλά από αυτά που δημιούργησαν μέσα στην τάξη.Η επίσκεψη της συγγραφέα στο σχολείο μας ήταν μια εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία για όλους μας και φυσικά την ευχαριστούμε θερμά που δέχτηκε τη πρόσκλησή μας.