Πραγματοποίηση Εκδήλωσης

DSC04497Την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015 στις 6μμ στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου   12/θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα:

«Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο και να συνεργάζεται με τους άλλους!»

με ομιλήτρια την κ. Αναγνώστου Ειρήνη, Σχολική Ψυχολόγο και Αναπληρώτρια Προϊστάμενη ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ημαθίας.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για την 6η Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με σκοπό την κινητοποίηση των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε μια  προσπάθεια αποτροπής φαινομένων βίας στα σχολεία.
Η κ. Αναγνώστου αρχικά στην εισήγηση της, αναφέρθηκε στη διαδικασία και το αποτέλεσμα της ένταξης και ενσωμάτωσης του ατόμου σε ένα κοινωνικό σύνολο, τη θέση του μέσα στο σύνολο και την κοινωνική του ταυτότητα. Μίλησε για τα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας, τις συνέπειες αλλά και τις σχέσεις που αναπτύσσονται με τους φίλους, τους συμμαθητές και τα αδέλφια τους καθώς και τις αρχές που τις διέπουν. Τόνισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας γονέων και εκπαιδευτικών.Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, όπου λύθηκαν οι απορίες και οι προβληματισμοί των παρευρισκομένων και δόθηκαν παράλληλα συμβουλές και πρακτικές τεχνικές.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων                                     Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων